Från dröm till verklighet

Dalarö är en liten vacker skärgårdsidyll belägen i Haninge kommun söder om Stockholm. Det är en fantastisk plats att bo på och besöka, främst under sommarmånaderna är de solvarma gatorna fyllda av turister. När turismen lägger sig på hösten vaknar en annan idyll med vackra vilande stränder och ett härligt lugn över Dalarö. Butikslokalen fann vi under en promenad den där ljumna sensommarkvällen i slutet av augusti 2015. Det satt en lapp i butiksfönstret att lokalen var till salu, Odinsvägen 21 belägen på centrumgatan. Efter det gick allt väldigt fort, vi tittade på lokalen några dagar senare och vi hade redan bestämt oss. Butiksplanen hade funnits ett tag hos oss och konceptet och visionen hade vi i stort sett redan klar. Vad kan vara bättre, tänkte vi, än att ha butiken i gångavstånd från våra hem?

Visst, vi hade egentligen inte förutsättningarna med oss för att starta och driva butik, men med hårt arbete och en riktigt bra positiv inställning kommer vi ro detta i hamn! Vi måste prova att förverkliga en dröm, sagt och gjort! Den 1 december 2015 fick vi nycklarna och den 5 december under byns årliga julmarknad öppnade vi dörren till Dalarö Diverse. Nu har snart ett år gått och vi minns det som roligt, utvecklande och kreativt men också med svett och tårar, kanske lite blod också. Det är mycket kartonger, tejp och snören som orsakade det sistnämnda, ja och snittblommorna såklart.

Vi utvecklar våra idéer kring butiken och våra visioner, denna blogg är ett steg. Här kommer ni kunna ta del av våra fantastiska produkter vi har i butiken, inredning- blommor, mat och vår livsstil.

Ni är varmt välkomna att följa oss på vår resa!